Blog

Probiotikas ceļotāju veselībai

Es nemīlu justies kā mājās, kad esmu ārzemēs

Bernadrs Šou

Mēs visi, neapšaubāmi, vēlamies ceļot, iepazīt jaunas interesantas vietas, baudīt jaunus spilgtus iespaidus. Tajā pašā laikā mēs katru reizi ceram, ka šāda veida braucienā dažādi nelabvēlīgie aspekti neizjauks mūsu ilgi gaidīto atvaļinājumu. Diezgan bieži meklējot kaut ko eksotisku, aizbēgt no stresa un pilsētas kņadas, mēs mainām klimatiskos apstākļus un attiecīgi arī ierasto pārtiku. Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas datiem pēdējos 60 gados starptautiski ceļojošo cilvēku skaits pasaulē ir pieaudzis četrdesmit reizes.

Ir zināms, ka vairāk nekā četrdesmit procentiem cilvēku izmainot parastās dzīves apstākļus, rodās funkcionāli gremošanas sistēmas traucējumi. Visbiežāk sastopamā un nepatīkamākā slimība ceļojuma laikā ir caureja.

Ceļotāju caureja – ir zarnu slimība, kas parasti rodās ceļojuma vai brauciena laikā un citos gadījumos, kas tieši saistīti ar izmaiņām ikdienas sadzīves apstākļos. Šī slimība var izpausties kā sāpes vēderā, caureja vai vemšana. Pareizi ēdot un ārstējoties 90% cilvēku izārstēsieties septiņās dienās, bet saslimšana var radīt ceļotājam daudz nepatīkamus brīžus svarīga ceļojuma laikā.

Diezgan liela iespējamība saslimt ar ceļotāju caureju ir Āzijas, Āfrikas, Dienvidamerikas un Centrālamerikas valstīs, kur saslimstība sasniedz pat 30% no tūristiem, savukārt atpūšoties Eiropā, Ziemeļamerikas valstīs un Austrālijā, risks saslimt ar ceļotāju caureju ir aptuveni 8%.

Jāņem vērā, ka profilakse uzmanoties ar uzturu, kā arī dzerot pudelēs fasētu ūdeni, ne vienmēr palīdz sasniegt vēlamo rezultātu. Līdz 80% šīs slimības gadījumu var izraisīt kaitīgās baktērijas: E. Coli un Campylobacter sugu patogēni, Enterobacteria un neholēras vibrioni.

Nopirkt labās baktērijas http://www.probio.lv

Antibiotikas var būtiski samazināt saslimstību ar caureju tūristu starpā un novērst galvenos simptomus, bet pretmikrobu līdzekļi paši par sevi var būt iemesls dažādām nevēlamām alerģiskām reakcijām, ar antibiotikām saistītu caureju vai kandidas izraisītu vaginītu. Pretmikrobu līdzekļi, var novest pie antibiotiku rezistences. Tāpēc tie būtu jāizmanto tikai imūndeficīta gadījumos, nespecifisku zarnu iekaisuma slimību gadījumos vai reizēs, kad ceļotāju caureja var radīt nopietnas sekas veselībai.

Vai probiotikas var palīdzēt šīs saslimšanas gadījumā?

Saslimstot ar ceļotāju caureju probiotiku sastāvā esošie dzīvie mikroorganismi regulē zarnu mikrofloras līdzsvaru, kā arī veido antibiotikām līdzīgas vielas un fermentus. Šie mikroorganismi pārtrauc patogēnu vairošanos, stimulē interferona veidošanos un tādējādi palielina cilvēka ķermeņa izturību pret infekcijām. Produkti, kuru sastāvā ir labvēlīgie mikroorganismi, ir klīniski pārbaudīti un ir pierādīts, ka tie efektīvi kavē ceļotāju caurejas attīstību līdz 38.5% gadījumiem. Tūristiem Āzijas, Āfrikas, Dienvidamerikas un Centrālamerikas reģionos caurejas profilakses efektivitāte ir sasniegusi pat 47%.

Ja jūs domājat, ka jums pastāv iespēja saslimt ar šo slimību, sagatavojieties ceļojumam jau iepriekš! Šajā gadījumā profilaktiskas darbības garantēs, ka nepatīkamie slimības simptomi netraucēs jūsu ilgi gaidītajai atpūtai vai svarīgajam komandējumam. Eksperti iesaka sākt lietot probiotikas 6 -7 dienas pirms ceļojuma.

Ja gaidāmais darījumu brauciens mainīs tavu ierasto dzīves veidu, ir pamats uzskatīt, ka paaugstinās organisma stresa līmenis un ieteicams padomāt par profilaksi.  Lietojot probiotikas, tiks novērstas nepatīkamās slimības izpausmes un ja arī gadīsies saslimt, slimība noritēs daudz vieglākā formā.

Ieteicams lietot Vetom 2 (1-2 reizes diennaktī) kapsulu veidā (pulveris vai pilieni nav tik ērti ceļā). Tas palidzēs uzturēt kuņģa zarnu traktu līdzsvarā, padarot jūsu ceļojumu patīkamu un baudpilnu. Labo baktēriju lietošanai nav blakusefektu, tās ir pilnīgi drošas un efektīvas.

Protams, jāatzīme, ka obligāti jāievēro higiēnas prasības, tomēr probiotiku lietošana ceļojuma laikā ir ļoti nozīmīga labas veselības uzturēšanai.

Labās baktērijas dažādu salimšanu gadījumos

Mūsdienās ir plaši izplatītas oportūnistiskas infekcijas – lielākajā daļā no mums dzīvo daudzu infekcijas slimību ierosinātāji, tai skaitā: hepatītu, herpes, tuberkulozes, trihomonellozes, hlamīdijas, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas, un dažādas ādas sēnīšu slimības u.c. Tas ir patieši pārsteidzoši, cik daudz to ir. Slimība neizpaužās, kamēr mūsu imunitāte spēj saglabāt patogēnu skaitu priekš organisma drošā koncentrācijā. Bet ja dažādu iemeslu dēļ pazeminās imunitāte, piemēram, stresa vai smagas slimības gadījumā, tas var izsaukt vienu no oportūnistisko infekciju saslimšanām, kura izraisītājs jau atrodas jūsu ķermenī. Baciļi sāk vairoties un izraisa saslimšanu.

Nopirkt labās baktērijas http://www.probio.lv 

Ja ir saslimšana, lietojiet Vetom 3 un 4 (Bacillus amyloliquefaciens celms VKPM B-10642 (DSM 24614) un Bacillus amyloliquefaciens celms  VKPM V-10643 (DSM 24615)) līdz 10 devām dienā.

Vetom 1.1. (Bacillus subtilis celms VKPM V 10641) lietošanu ar 10 devām 10 dienas var atkārtot 1-2 mēnešus pēc šīs saslimšanas.

Uzlabojoties veselības stāvoklim, intervālu starp Vetom 1.1 (Bacillus subtilis celms VKPM V 10641) kursiem jāpalielina līdz 1-2 gadiem. Attiecīgi izveseļojoties daudzkārtējā Vetom 3 un 4 saņemšana pakāpeniski jāsamazina līdz 2-3 devām nedēļā.

Nav iespējams sniegt precīzus ieteikumus par Vetom lietošanu atveseļošanās laikā, jo tas atkarīgs no katras slimības un cilvēka individuāli. Taču lietojot Vetom labās baktērijas, atkopšanās pēc saslimšanas ir ātrāka.

Vēža slimniekiem maksimālā ārstnieciskā iedarbība tiek nodrošināta, lietojot Vetom 1.23 šķidrā veidā. Uzņemšanas ilgums nav ierobežots. Veselību uzlabojošā ietekme ir proporcionāla saņemšanas biežumam. Saņemot ķīmijterapiju un staru terapiju, Vetom lietošana paātrina organisma atjauniošanus un ievērojami samazina procedūru negatīvo ietekmi uz organismu. Ieteicams līdz 10 devām (10 pilītēm) dienā.

Pacientiem ar cukura diabētu. Ieteicams izmantot Vetom 1.23, jo tas nesatur cukuru. Sāciet kursu ar vienu devu dienā. Ja nav negatīvu blakusparādību, palieliniet devu līdz 7-10 devām dienā. Lietojiet līdz 10 dienām. Nākamo kursu var atkārtot pēc mēneša. Intervālos starp kursiem ir ieteicams lietot Vetom 3.22 un 4.24 šķidros preparātos 2-3 devas nedēļā pārmaiņus.

Pacientiem ar autoimūnām slimībām. Vetom neveicina dziedināšanas procesu, bet optimizē imūnsistēmas darbību. Humorālās un šūnu imunitātes stāvoklis pēc atveseļošanās kursa aptuveni atbilst jūsu veselīgam organisma stāvoklim. Attiecībā uz atuoimūnām saslimšanām ārstiem viedoklis dalās, vai tas ir labi vai nē. Ja nolemjat lietot Vetom, nepieciešams būt ārsta uzraudzībā. Uzsākot kursu esiet ir piesardzīgs, vērojot savu reakciju. Ja lietojat medikamentus, noteikti informējiet ārstu par to, ka vēlaties lietot Vetom baktērijas. Ārstam ir jāizvērtē to ietekme uz organismu un iespējamo mijiedrbību ar medikamentiem, jo medikamentu efektivitēte kombinācijā ar Vetom palielinās.

Ar mastopātija un endometrioze. Mastopātijas pamatā galvenokārt ir reproduktīvās funkcijas traucējumi un seksuālās dzīves pārkāpumi. Šajā sakarā nepieciešams vispirms sakārtot seksuālo dzīvi. Vetom kurss palīdzēs, taču radikāli neatrisinās šo problēmu. Papildus Vetom ir vēlams katru dienu (vakarā) ieeļļot krūtis ar bioseptina ziedi, kamēr tas ir iesūcies ādā.

Endometriozes rašanās un attīstības cēloņus mūsdienu zinātne vēl nevar precīzi noteikt. Kāpēc iekšējās dzemdes slāņa šūnas aug lielākas, nav zināms. Vetom 1.1 dos vispārēju organisma veselības stāvokļa uzlabošanos, taču garantijas nav iespējams sniegt.

Vetom 1.1 kursus nedrīkst atkārtot biežāk nekā pēc mēneša un starp tiem ir regulāri jālieto Vetom 3 un 4, pārmaiņus.

Kāda ir atšķirība dažādiem probiotiķiem?

Kāda ir atšķirība starp Vetom 1.1, 2, 3, un 4?

Tā kā ikvienam zarnās, ir tikai viņam raksturīgais pH līmenis un individuālais šim cilvēkam raksturīgo mikroorganismu kopums (labvēlīgo un patogēno). Tāpēc noteikt, kurš Vetom veids būs visefektīvākais, var tikai pieredzes ceļā, bet vislabāk izmantot visus četrus kompleksi, jo tie viens otru papildina un veic dažādas funkcijas.

Nopirkt labās baktērijas http://www.probio.lv

Vetom 1.1 (celms VKPM B 7092) – tiek izmantots imūndeficīta stāvokļa korekcijai, kas veidojās nevis pēc HIV infekcijas vai narkotikām, bet radies dzīves laikā. Vetom 1.1 atjauno un uzlabo zarnu trakta mikrobiocenozi un novērš zarnu disbakteriozi. Ieteicams pēc antibiotiku ārstēšanas kursa. Imunitātes stiprināšanai, palielina alfa2 interferona sintēzi. Piemērots kā papildu līdzeklis, lai ārstētu herpes (dzimumorgānu herpes, herpes zoster, uc), encefalītu, gripu, ARI (akūtas elpošanas ceļu vīrusu infekcijas), citomegalovīrusa infekcijas. To var izmantot, lai ārstētu matšūnu leikēmiju, hroniskas mielogēnas leikēmijas, multiplās mielomas, nieru šūnu karcinomas, ar AIDS saistītu Kapoši sarkomu, fungoides mikozi, reticulosarkomu, resnās un taisnās zarnas vēzi, plaušu, krūts un cita veida vēžus.

Ietiecams pacientiem ar ļaundabīgajiem audzējiem ar profilaktisku mērķi samazināt ķīmijterapijas un staru terapijas toksisko iedarbību, lai atjaunotu un attīrītu organismu un paaugstinātu izturību pret vēzi. Normalizē bilirubīna, transamināžu un citu fermentu līmeni asinīs, palielina apetīti un uzlabo vispārējo organisma tonusu vīrusu hepatītu A, B un C gadījumos.

To izmanto kā papildu ārstniecības līdzekli infekciozās caurejas ārstēšanai, urīnpūšļa iekasijuma un kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu ārstēšanā, elpošanas ceļu slimību gadījumos, astmas, alerģijas, staru slimību, myasthenia gravis – miastēnija, hroniska autoimūna neiromuskulārā slimība, multiplās sklerozes, boreliozes gadījumā. Pēc alkohola un narkotiku lietošanas ievērojami samazina intoksikācijas apmēru un paātrina atveseļošanās ātrumu.

Vetom 2 (VKPM B celms VKPM B 7048 + 7038)piemīt imūnstimulējošas, baktericīda, fungicīda (t.i., pretsēnīšu) aktivitāte, pret hlamīdiju iedarbība un arī spēja stimulēt resnās zarnas darbību. Attīra visu zarnu traktu no patogēnās mikrofloras.

    Normalizē tievās un resnās zarnas darbību. Atjauno zarnu trakta mikrobiocenozi un uzlabo disbakteriozes stāvokli pēc antibiotiku terapijas kursa. Novērš pūšanu un gāzu uzkrāšanos resnajā zarnā, un tādēļ, tas atvieglo nepatīkamu smaku no mutes un nepatīkamo sviedru smaku.

Vetom 2 izmanto kā profilaktisku un terapeitisku papildus ārstniecības līdzekli pie aknu cirozes, hroniska hepatīta, kolīta, gastroenterokolīta, aizcietējumiem, dizentērijas, gastrīta un čūlainām zarnu slimībām. Vetom 2 ormalizē ūdens un sāļu apmaiņu organismā, un tāpēc to var izmantot kā profilaktisku un papildus terapeitisku līdzekli pie nierakmeņu slimības. Tas kavē hlamīdiju augšanu un attīstību.

Vetom 3 (celms VKPM B 7048)Atjauno resnās zarnas mikrobiocenozi un uzlabo disbakteriozes stāvokli pēc antibiotiku terapijas kursa.

Vetom 3 novērš pūšanas procesus resnajā zarnā, tādēļ tas atvieglo nepatīkamu smaku no mutes un no sviedriem. Vetom var izmantot kā papildus terapiju pie aknu cirozes, hroniska hepatīta, kolīta, gastroenterokolīta, aizcietējumiem, dizentērijas, gastrīta un čūlainām zarnu slimībām.

To izmanto kā papildu terapeitisku līdzekli infekciozās caurejas ārstēšanai, urīnpūšļa iekaisuma gadījumā, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu, elpošanas ceļu slimības, astmas, alerģijas, staru slimību, myasthenia gravis- miastēnija – hroniska autoimūna neiromuskulārā slimība, pie multiplās sklerozes, bareliozes. Pēc alkohola un narkotiku lietošanas ievērojami samazināja intoksikācijas apmēru un paātrina atveseļošanās ātrumu.

Vetom 4 (celms VKPM B 7038)Atjauno tievās zarnas mikrobiocenozi un uzlabo tievās zarnas disbakteriozes stāvokli pēc antibiotiku terapijas kursa.

Kā papildus profilaktisku un terapeitisku līdzekli, ja ir aknu ciroze, hronisks hepatīts, kolīts, gastroenterokolīts, aizcietējumi, dizentērija, čūlainās slimības, kuņģa polipi, hronisks enterīts, enterokolīts, lai normalizētu lipīdu, olbaltumvielu un ogļhidrātu vielmaiņu. Tas kavē hlamīdiju augšanu un attīstību.

Preparāti Vetom 1.1, Vetom 2, Vetom 3, Vetom 4 ir vienādi saskaņā ar darbības principu. Kā aktīvo viela tajos izmantoti dažādi mikroorganismi, kas ir aktīvi darbojās dažādās zarnu rtakta daļās un ražot tur optimālai vides darbībai nepieciešamās dažādu spektra bioloģiski aktīvās vielas. Šajā sakarā viņu vispārējā  ietekme uz cilvēka ķermeni ir atšķirīga. Jums ir ieteicams lietot visu četru veidu Vetom, lai palielinātu ietekmi pozitīvo ietekmi uz veselību.